Jaa

Allerginen reaktio ja hyttystenkarkoituslaite

(Juttu kesäkuulta 2020)

Olipa taas vierailu. Meillä kävi kääntymässä tuon meidän pienemmän pallopään, eli Metkun sisko, lappilaiskoolieneiti nimeltään Tiana, juu, Tiana. Mutta kyllä osataan Lapissa sanoa d, se on se toinen paikka jossa on rario ja riesseli mersu (perskule, vaikea kirjoittaa Pohjanmaata kun iphone yrittää korjata).

Uskotteko muuten että Koolietreffeissä on hippasen hoppu. Oletteko ikinä nähnyt kärppää halkopinossa? Näyttää siltä kuin olisi seitsemän vaikka on vaan yksi. Meidän pihassa näytti siltä että paikalla oli koolielauma. Ensin ne kiersi taloa, sitten  ne kiersi marjapuskia, sen jälkeen ne kiersi puuta, ja lujaa, kiertävät pallopäät. Meidän kaikkien hämmästykseksi Leikki kuitenkin loppui kerrasta ja Tiana-neiti muuttui silmiemme edessä ihan oikeaksi pallopääksi. Tianan nuppi nimittäin pullistui kuin ilmapallo, silmistäkään ei näkynyt kuin pelkät viirut.

Suvi ja Tianan omistaja Päivi pällistelivät tätä jättipäistä rasvattua salamaa ja totesivat että nyt on kooliella allerginen reaktio päällä. Tilanteen vakavuudesta huolimatta, melkoisen on koomisen näköinen kaveri tuollainen peruskoolie joka päättää näytellä vihikoiraa.
Tianalle tehtiin pikainen yleistarkastus: syke tasainen ja voimakas, hengitys normaali, ilma kulkee helposti ja koiruus on tietoinen ympäristöstään, ainoana ongelmana oli umpeen turpoavat silmät ja jäätävän kokoiset huulet. Suvi kipitti sisälle mökkiin ja haki paketillisen kyytabletteja. Tiana painaa abouttiarallallaa 15 kg ja niinpä se sai alkupalaksi yhden napin hydrokortisonia.

Tarkemmassa tutkiskelussa todettiin, että Tianan ja Metkulaisen nivuset olivat aivan nilellä. Suvi ja Tianan omistaja olivat samoin saaneet käsivarsiinsa ja sääriinsä muutaman pusun. The Real Finnish Airforce, eli mäkäräiset perskuleet, olivat kupanneet kummaltakin pallopäältä mahanalusen aivan turvoksiin, siis niiltä koiruuksilta, ei omistajilta. Oletuksena on että Tiana parka, tämä Lappilainen herkkähipiä, sai allergisen reaktion mäkäräisten puremista. Ja vaikka ruokailupaikkana olikin silmämääräisesti ollut Tianan mahanahka, turposi reppanalta nuppi.

Jotta tälle jutulle saisi tuhansia jakoja, voisin kertoa, että samaisella kuistilla kärysi markkinoilla yleisesti oleva hyönteiskarkoitin. Välittömästi leikkaan kuitenkin huhuilta siivet. Kyseinen värkki oli ollut käytössä jo viime kesänä. Vekottimen myrkkytyyny oli finaalissa. Laite on selkeästi liian tekninen yhdelle taloudessamme asustelevalle pieneläinkirurgille, ei osannut Suvi vaihtaa tyynyä. Eli vielä korostan, yhtään en usko että allerginen reaktio olisi kyseisen hyttyslaitteen syytä.

Tianan turvotus laski illan myötä. Ja ei, ei jäänyt pysyvä mäkäräisallergia, tässä nyt vaan kävi tällä kertaa näin.
Olen kuitenkin sitä mieltä, että turhien karkottimien ja myrkkyjen käyttöä tulisi välttää. En minä holvaa itseänikään offilla jos ulkona tuulee tai olen sisätiloissa. Sama juttu on näitten karkotinsavujen ja systeemien kanssa, sitäpaitsi haisevatkin ihan pakaralta.

Juhannuksena aion kyllä virittää pihapiiriin hyttysmyrkyttimiä, se on legendaarinen Muurottelu taas edessä, sääliksi käy muita ottelijoita.

Ensiapuohjeet mäkäräisten puremiin löydät osoitteesta eisepure.fi