Jaa

Neropatti

Ihan on oppivainen koira tuollainen kooliepoika. Jos se olisi narttu niin se voisi varmaankin hakea presidentin virkaan (Suvi poisti tästä kaksi maan nimeä, ajattelin että niissä virka olisi ollut varma). No miksi minä tällaista taas hämmästelen?

Minäpä annan taas pari esimerkkiä. Tuo meidän Metku on tottunut matkustamaan koirahäkissä. Tänään sattuneesta syystä päädyttiin siihen että se joutui matkustamaan pelkääjänpaikan jalkotilassa. Koska satoi vettäluntaräntääp…kaa niin minulla oli pyyhkijät päällä. Jostain syystä Metku oli sitä mieltä että kun pyyhkijät tekivät hommaansa, oli se merkki siitä että taivas putosi Metkun niskaan. Tihkukytkimellä olevat pyyhkijät olivat Metkun mielestä hirveintä maailmassa. Metkun koko olemus kertoi että nyt ei ole hyvä olla. Se läähätti, sen silmät seurasivat pyyhkimien liikettä teelautasen kokoisina, sitä alkoi oksettaa ja sitten se yritti epätoivoisesti nousta Suvin syliin.

Minä kaarsin takaisin kotiin ja Suvi kipaisi kämpiltä pussin herkkuja. Metku pakattiin uudelleen Suvin jalkotilaan. Minä lähdin ajelemaan ja kytkin pyyhkijät päälle. Aina kun pyyhkijät kulkivat naristen etulasin yli, tunki Suvi Metkulle herkun käkättimeen. Viiden minuutin intensiivikoulutuksella Metku oppi että itseasiassa pyyhkijät ovat jeppisjuttu.
Mutta eihän tämä nyt kuitenkaan ollut mikään älytesti, herkkuja oikeaan aikaan, oppisihan se tällainen Tepponenkin tempun jos palkinto tulisi oikeaan aikaan.

Oikeasti minä hämmästyin siitä miten me röntgenkuvattiin tuo neropatti. Kuten osa teistä tietääkin, on Metkun molemmat olkapäät jouduttu leikkaamaan 6kk iässä osteokondroosin vuoksi. Metku osallistui tuolloin tutkimukseen ja nyt tulokset valmistuivat. Tänään me päädyimme kuvaamaan kirurgin kopeloimat olkanivelet, ihan vain kontrolloidaksemme että missä mennään.
Tiedättekö mikä on melko tyhmää? No ruokkia röntgenkuvaukseen menevä koiraa, eihän sitä sitten voi rauhoittaa. Suvi vakuutti minut että se saa Metkun opetettua olemaan kuvauksessa asiallisesti, ilman että jompikumpi meistä seisoo kuvaushuoneessa. Minä olin sitä mieltä että on hirmuisen tyhmää se.

Minä olen meidän klinikan röntgenvastaava ja minusta mikään ei ole niin hölmöä kuin ottaa turhia kuvia. Ylimääräinen säteilyaltistus on aina huono juttu. Mainitsin tästä vaimolleni ja erinäisten rakkaudella lausuttujen mielipiteitten jälkeen päädyimme siihen että minä aloin käynnistellä kuvauslaitteistoa ja Suvi meni Metkun kanssa treenaamaan oikeaa asentoa. Uskotteko että olin valmistautunut sanomaan; mitä minä sanoin, melko ponnekkaasti?

Kahden harjoituksen jälkeen Metku oli valmis kuvauksiin, kuulemma.
Katsokaapa itse tuo video, mitä mieltä olette? Minusta meni melko hyvin. Entäpä ne kuvat? Jos olet lukenut neliosaisen tarinan Metkun osteokondroosista, löydät linkin loppuratkaisuun videon jälkeen. Jos juttu on sinulle uusi, voit aloittaa tarinan ensimmäisestä osasta.

Ja tiedoksi vaan, pitää olla aivan hemmetin hyvä syy että eläintä ei rauhoiteta kuvaukseen, huonolla rtg kuvalla ei tee yhtään mitään.

Lue juttuun liittyvä tarinasarja Metkun osateokondroosista. Ensimmäiseen osaan pääset TÄSTÄ

Tarinan päätösosan löydät FaunaPharman facebook-sivuilta suora linkki tarinaan TÄSTÄ