Jaa

Äijät

Ollaan kävelty tuon rakkaan vaimoni kanssa melko paljon. Siinä sivussa nuo kupeitteni hedelmät ovat myös oppineet läpsyttelemään melkoisia matkoja, ilman sen kummempaa mutinaa. Homman nimi on kuitenkin se että niitten ipanoitten kanssa pitää jutella, muutoin se kävely on niille silkkaa kidutusta. Ja painotan että kumpikin meidän mukeloista on esipuberteetti-iässä. Eli niiden mielestä vanhemmat eivät vielä ole pelkkiä mulkkuja joilla on vain vääriä mielipiteitä. Paino sanalla vielä.

Suvi lähti tyttäreni Helinän kanssa Helsinkiin. Minä jäin poikani Artun kanssa pitelemään mökkiä pystyssä. Pidettiin äijien viikonloppu. Sovittiin että perjantaina kävellään vitosen lenkki (oikeasti hippasen vajaa kutonen mutta kuka näitä laskee) ja katsellaan sitten alkupätkä Star Wars sagasta, eli ne 80 luvun elokuvat. Poika on tutustunut kyseiseen tarinaan netin kautta, ja yllättävän tarkasti.
Me käveltiin oikeasti melkoista haipakkaa, keskinopeus himpun alle 10min/km. Tuo Pikkuäijä höpisi tauotta Star Wars elokuvista, kuka on paras, kuka taas on paras droid, kuka on pahin ja kuka on pahin droid. Puolessa välissä lenkkiä minä menin taas moodiin paska isä ja aloin höpisemään päättömyyksiä.
Tässä alla keskustelusta pätkä, minusta ihan standup materiaalia, jos joku tietää onko tuo General Greeve ihan oikein kirjoitettu niin saa korjata.

Poika kysyi siis että kuka on minusta pahin droid, minä sanoin että sellainen pallo joka metsästi niitä hyviä tyyppejä.
Ei kuulema ole, se on ehkä General Greeve, se varastaa jedien miekkoja. No hitto, se on kyllä tyly äijä.
Minä kysyin että muuttuuko ne miekat punaisiksi kun se on paha ja jos se käyttää niitä? Ei kuulema muutu, ja hyvillä tyypeillä voi kuulemma olla vihreä, sininen, keltainen tai purppura miekka. Pahoilla on vain punainen.
Minä sanoin että olisi kyllä aika hienoa jos se General teippaisi kaikki miekat nippuun ja löisi kerralla valot päälle niihin kaikkiin, olisi niin kuin pride miekka, sellainen hieno sateenkaari sapeli. Poika katsoi minua ja sanoi höh, tyhmä.
Jatkoin että jos sillä pride valomiekalla huiskaisisi sitten vastustajaa niin koska siinä olisi ainakin kuusi sapelia, toimisi se vähän niinkuin munasilppuri, sellainen millä siivutetaan kananmunia pinaattikeittoon. Olisi kyllä tyylikäs värkki.
Poika sanoi tosi ison höh ja heti perään että haista isä… nielaisi lopun.

Hyvä kävely, mutta minun on kyllä oikeasti opeteltava pitämään mölyt mahassa, ihmekös tuo että teinit toteaa että vanhemmat on ihan paskoja, niinhän ne on.
Kyllä on muuten internetti hyvä paikka häärätä, aina oppii jotain uutta ja tärkeää. Poika pysäytti ykkösosan kesken kaiken ja sanoi että kelataan vähän, katsoppa isä tätä. Jumankekka, kolme storm troopperia astuu sisälle komentokeskukseen. Kun niillä näyttelijöillä oli niin isot ja paskat kypärät, lyö se viimeinen näyttelijä päänsä nosto-oven yläkarmiin ja huolella. Meinasin nauraa itseni tärviölle, ei ollut George leikannut virhettä pois, filmiä säästi Lucas. Hieno ja tärkeä tieto, minä tykkään.