Jaa

Hauggipullat

Tepon haukipullat, resepti:

Haukipulliin tarvitset:
500-600 g ruodotonta haukifilettä
2-3 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 sitruuna
Tilliä
Suolaa
Valkopippuria
Korppujauhoa
Rypsiöljyä

Eli, hommaa hauki ja fileoi se ruodottomaksi. Ruodotonta filettä saisi olla 500-600g. Sen pirullisen y-ruodon voi jättää, se ei haittaa koska seuraavaksi file menee tehosekoittimeen. Poista fileestä myös nahka.
Paloittele file kuutioiksi ja hienonna se saatavilla olevalla vekottimella, meillä käytetään sauvasekoitinta.

Kaada joukkoon 2dl kylmää kuohukermaa, 1 kananmuna, 2 ruokalusikallista korppujauhoa, teelusikallinen kuivattua tilliä sekä sopivasti suolaa ja valkopippuria. Raasta joukkoon sitruunankuori, älä sitä valkoista osaa, se maistuu ihan pakaralta. Lisää vielä puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita ainekset mousseksi. Huolehdi että sotku ei lämpene myllytettäessä.

Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Muotoile kahden ruokalusikan avulla taikinasta noin puolikkaan kananmunan kokoisia palloja. Litistä pallo 2cm paksuksi ja pyöräytä korppujauhoissa.

Kuumenna rypsiöljy ja uppopaista pyörykät kullanruskeaksi, älä säästele sen öljyn kanssa. Nostele valmiit pullat siivilään jotta pääset turhasta öljystä eroon. Pullien kanssa toimii hyvin kotitekoinen kermaviilikastike, johon ohje löytyy alta.

Kermaviilikastikkeeseen:
Purkki kermaviiliä
Pieni sipuli
Maustekurkkuja reilusti
2 isoa kaprista
Sinappia, majoneesia ja sitruunanmehua

Silppua sipuli, kurkut ja kaprikset, kipporvaren sipulisilppuri toimii kuin junan vessa tässä hommassa. Purista ylimääräinen neste pois hakkeluksesta ja sekoita sörsseli kermaviiliin. Lisää seokseen loraus sinappia, isompi loraus majoneesia ja tilkka sitruunamehua. Sekoita ja anna maistua tunteroinen.