Jaa

Voihan p*¥#*e

Tempulla ei mene hyvin. Sen pakoputken ympäristö kipeä. Sen pylly näyttää siltä kun sitä olisi vähän hitsattu. Lisäksi se kutiaa munista. Niille jotka eivät Temppua tunne niin kerrottakoon, että Temppesteri on tuon vaimoni saksanpaimenkoira, ei siis minun. Siis se koira.
Totta puhuakseni minun käy vähän sääliksi Temppua. Minä olen juurikin se heppu joka juoksulenkin jälkeen kävelee kuin John Wayne, ei siksi että jalkoihin sattuu, vaan siksi että lievän ylipainon myötä pakarat hiertää ja… minä heti ostinkin ne the other danish guy kalsarit… Kun koira on rakennettu kuten Temppu, niin senkin pylly ärtyy. Sen häntä on liitetty ihan liian alas, ja sitten se heilutin vielä viistää maata ja painuu näin aivan päin p…settä, ei ole ihme että sänki hiertää ja padari tulehtuu. Samaista murhetta esiintyy useammallakin koirarodulla, samanlaisia pakoputkirajoitteisia rotuja ovat mm. Ranskanbulla, englanninbulla ja bostoninterrieri, näillä reppanoilla häntä on välillä niin kiero ja syvällä takapuolessa, että niiden anneli ahdistuu.

Tempun tapauksessa oman lisänsä tähän tautikierteeseen tuo helteet ja rakkaan vaimoni uusin harrastus, vepe, eli vesipelastus. Koiruus lilluu järvessä harva se päivä, milloin se on jäähdyttelemässä ja milloin taas harjoittelemassa pelastustoimintaa. Tämä kyseisen koiruuden turkki on siinä määrin paksu ja tiheä, että se kuivuu seuraavan kerran lokakuussa, ensimmäisten pakkasten aikaan kun tuo järvi jäätyy.
Koittakaapa itse sinnitellä edes yksi päivä märissä villauikkareissa, takuulla tulee hiertymää ja kutinaa.
Tempulle suoritettiin anaalirauhasten tarkastus, täysin olivat normaalit, vähän katselee Temppu minua nykyään epäilevästi. Tempun hoidoksi sovittiin koiran pesu ja kunnollinen kuivaus aina uimareissun jälkeen. Pirullisesti vielä emäntä asensi tuon koiranpesuaineen meidän kylppärin hyllylle. Nyt haisee Temppu ja Tepposen tukka bergamottiöljyltä. Pitänee jatkossa tarkemmin katsella minkä pullon hyllyltä valitsee…

Tempun uintitreenit video

Jos Tempun reppu ei tällä hoidolla parane, otetaan käyttöön jo kovemmat niksit, eli desinfioiva pesuaine (ja sitä ei jumankekka jätetä suihkuun Tepon saataville) ja kortisonisalva.
Syy miksi Tempun takapuolivaivat aiheuttavat meillä murhetta ei ole pelkästään se, että Tumpulla on tällä hetkellä ikävä olla. Saksanpaimenkoirilla esiintyy tavallista enemmän kroonista sairautta nimeltään perianaalifisteli. Oletuksena on, että tämä sairaus liittyisi ainakin osittain pitkittyneeseen paikalliseen tulehdukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pakoputken ympärillä olevat rauhasrakenteet tulehtuvat kroonisesti ja sitten onkin kyse isosta murheesta. Edessä voi olla leikkaus tai elinikäinen lääkitys.
Mieluummin siis kannattaa pyyhkiä pylly, saataisiin tämä vaiva nitistettyä jo alkuvaiheessa.
Jännityksellä jäädään täällä seuraamaan Tempun peräaukon tilannetta, ei kyllä kuulosta terveeltä puuhalta spk:n padarin seuraaminen näin iltapuhteina, onneksi ei ole minun koira, Suvin koira on Temppu…

Toim.huom.
Montakohan kiertoilmaisua hanurille tästäkin tekstistä mahtoi löytyä ? ja mikä ihmeen toinen tanskalainen? Se selviää sivustolta www.theotherdanishguy.fi, se tarinan kertova video oli ihan aidosti hauska.

(Juttu vuodelta 2018)

Tämän tarinan teille tarjosi Finnpharma Oy:

MAINOS: Tämä alla oleva teksti on sitten silkkaa mainostusta.

Kun tuollainen norjalaista villapaitaa vastaava turkki kastuu niin arvatkaapa kutiseeko se?
Arvatkaapa miten käy jos sen turkin alla sattuu olemaan vielä kaiken lisäksi hippasen herkempi kuontalo?
Ja kun sitä kutisevaa kehoa raapii, on tietysti olemassa hienoinen riski ihotulehdukselle. Kokemusperusteisesti voin kertoa että välillä nämä rauhoittavat ja desinfioivat shampoot tulee ihan tarpeeseen.
Pysyy Tempunkin hanuri kunnossa.