Jaa

Joose 2022

Mortonki, se on Joose taas tässä, muistattekos minua? Minä se olen tuon Heinolan akan huntalon suojelustonttu. Saakeli että on muuten yhdelle tontulle tekemistä. Meni perskule vielä naimaan tuon Suvin ja voin taata että yhtään ei tilanne rauhoittunut. Helpompi homma oli paimentaa tuota pölkkypäätä silloin kun se paineli poikamiehenä pitkinpoikin Suomea. Nyt on pari mukulaa, pieni eläinklinikka, lauma koiria, lampaita ja kanoja, uskotteko että on melkoinen savotta. Ennen sitä sai sentään edes välillä pysähtyä hengähtämään, lähinnä silloin kun tuo Tepponen oli ollut viihteellä, seuraavana päivänä oli hiljaisempaa. Nyt saa tonttu-ukkeli painaa menemään niin että savu nousee lapikkaista. 

Tuo klinikkakin on paisunut kuin pullataikina. On kissiklinikkaa ja kirurgiasiipeä. Mikä hemmetti siinä on että mikään ei riitä? Ahneita perskuleita. No olen minä kyllä monelta elikolta kuullut että ovat avun saaneet tuon klinikan seinien sisältä.

Muistatkos kun pari vuotta sitten minun piti saada tuo Heinolan poppoo rauhoittumaan? kun meinasi vauhti nousta liian kovaksi? Punottiin Raunon, tuon yhden saunatontun kanssa juoni. Silloin kaatui koko pesue sillä täystopilla, muistattekos juttua? Se oli kuitenkin odotettua kovempaa kamaa se saunatontun troppi. En tiedä satuitteko hoksaamaan mutta täystopin jälkeen meni ihmisillä pari vuotta painiessa sellaisen korona sairauden kanssa. Saunatonttukin on ollut ihmeen hiljainen, ja mutisee melko äkkipikaisesti jos siltä kyselee että mistä se oikein sen täystopin hommasi? Epäilen että jäljet johtaa mestaritonttu Gingsenin tykö, se oli tuolloin toritonttuna Wuhanissa. Kertaheitolla tuli kuitenkin selväksi että enää en kyllä uskalla pahemmin pyydellä apuja tuolta saunatontulta.

No, oli miten oli, nyt tuo Teppo lupasi että enää ei klinikka kasva, pitää kuulema keskittyä olennaiseen. Hyvä niin.

Minäpä se muuten sain tänne Huikkaperälle apujakin. Se Hilppa, lapinkulta, muutti sieltä Posiolta tänne minun luokse asustelemaan, sovittiin että en tapaile enää niitä peikkotyttöjä. Hilppa ryhtyi tuon Suvin tontuksi, ja lupasi se katsella Artun ja Helinänkin perään, auttelee niitten suojelusenkeleitä. Minulla on lapaset täynnä tuon Tepon kanssa, onneksi nuo koirat auttaa.

Tuo Hilppa tykkää hoidella noita lampaita ja kanoja, minä kun en niistä oikein perusta. Epäluotettava katse on minusta lampailla. Mepä muuten mennä pätkästiin tuon Hilpan kanssa kesällä naimisiinkin. Oli melkoiset kinkerit täällä Huikkaperällä, niistä kirjoiteltiin oikein lehdessäkin, tonttusanomissa. Käyttivät varoittavana esimerkkinä. No, oli miten oli, nyt ne on sitten minunkin poikamiespäivät lusittu. Hyvältä tämä kuitenkin näyttää, tyveneltä. Sellainen sanonta on olemassa kun tyyntä myrskyn edellä. Että näinköhän?. Mutta kyllä minä yhden myrskyn ratsastan, ratsastihan se Tepponenkin, ja kovin onnelliselta tuo vaikuttaa.

Hyvää joulua täältä Huikkaperältä.

Joose on päivitellyt kuulumisiaan joka joulu jo vuodesta 2018. Lue Joosen ensimmäinen päivitys Jooselle jelppiä