Jaa

Jooselle jelppiä (joulu 2018)

Voihan perskuleen saunatonttu, nyt on ihan järkyttävän huono olo. Mikä siinä on, että se Rauno ei osaa lämmittää sitä saunaansa ilman että pää tulee kipeäksi. Ja mahakin heikossa kunnossa, puistattaa. Samperin saunailta, ikinä en enää ja ensi jouluna taas, voi saamari. Ja juuri tänään, rankka päivä edessä. Tänään ne Heinolan gangsterit kiikuttaa taas niitä lahjalistojaan. Kämpän ympärillä kolisee ja väki ihmettelee että maassa on tontun piikuriikkisiä jälkiä. No on kai kun on koko yön ramppasin hyyskässä, saavat olla iloisia että näkyy vain jalanjälkiä. Ja sitten tuvan ovi käy kuin pyöröovi. Ensin ne muksut pukkaa kirjeet sisään, sitten se pallopää nakkaa suklaiset joulupukit tilalle ja sosialisoi ne kirjeet. Illanpäätteeksi muksut tulee taas haahuilemaan ja ihmettelemään että voi että, kirjeet on kadonneet ja tilalla on suklaapukit. Ihan varmasti kumpikin niistä ipanoista tietää, ettei ole minun hommiani lahjojen kiikuttelu ja suklaapukkien veistely.

Klinikkatonttu Joose

Minä olen sentään klinikkatonttu, enkä mikään pukin pikku apulainen. Ennen minä olin tilatonttuna Posiolla. Se maatila pantiin pakettiin, elikoista luovuttiin ja tilanomistaja perusti lomakylän kiinalaisille. Ei taipunut minulta kiinankieli riittävän hyvin, tuli YT neuvottelut. Lähellä oli ettei pitänyt ryhtyä metsätontuksi. Hetken hääräsin tallitonttuna yhdellä hevostallilla Messilässä. Siellä ne emännät vaan olivat melko karuja suustaan. Korvat punaisena koko ajan, piruilivat että ei se ole Petteri, se on Joose, punakorva.. pakko oli lähteä jatkamaan matkaa.

Tepolle suojelustonttu Eläinlääketieteellisestä Korkeakoulusta

Minä se sitten jatkokouluttauduin Hämeentiellä, Eläinlääketieteellisessä Korkeakoulussa. Se meidän opettaja sanoi, että nyt on eläinlääkäriksi valmistumassa sellainen sankari että sille ei riitä suojelusenkeli, sille on laitettava tonttu matkaan. Hiippalakin sijaan suositteli vielä kypärää. Tuon Tepon perässä sitä on nyt mennä rytyytetty parikymmentä vuotta. Voin vilpittömästi sanoa että ei ole ollut mikään pala kakkua tämä pesti. Melko ehtiväinen kaveri ja jälki ei aina ole – miten sen nyt sanoisi – kaunista. Riittää korjailtavaa. Ei ole myöskään välttämättä se terävin kynä penaalissa. Onneksi sillä on vaimona tuo Suvi, pysyy homma jotenkin edes hallinnassa.

Nämä Heinolat päättivät hankkia hevosia, ja nyt homma on lähtenyt ihan lapasesta. Hevosten jälkeen tontille tuli kanoja, sitten tuli kaneja ja ankat, ja nyt viimeisenä villityksenä nuo lampaat. Lampaiden tulon jälkeen minulle riitti, minä ilmoitin tonttujen työvoimatoimistoon, että minä en enää yksinään hoida tätä Heinoloitten eläintarhaa. Hemmetin ituhipit ja puunhalaajat. Pienintäkään käsitystä ei ole näillä kahdella tilanpidosta, tässä on yhdellä tontulla kädet liian täynnä. Ensin saa klinikalla painaa päivällä töitä niska limassa, ja kotona kauhea työmaa.

Herra Hyväntuuli Joosen apurina

Kaiken lisäksi se on vielä ensimmäinen joulu Huikkaperällä ilman Aapo airendaalia. Aapon kanssa hanskattiin kaikkien muitten eläinten joulujärjestelyt. Rauhassa sai levitellä heinät hevosille ja lampaille, ei uinut Virkku liiveihin tai lampaat nakertaneet heiniä kengistä, nyt saa juosta henkensä edestä. Sama homma kanojen ja ankkojen kanssa, se kukon pentele astuu kaikkea mikä liikkuu. Tarkkana saa viaton tonttu olla, peltiset kalsarit laitettava päälle kun kanoille yrittää evästä viedä. Ei ole Tempusta ja Allistakaan vielä apua meikäläiselle. Temppu juoksuttaa lampaita ja hevosia heti kun silmä välttää, ja Alli on tyypillinen airendale, oletan että järkevöityy siinä 10 vuoden iässä. Juuri varasti aamulla minun saappaan ja pureskeli suksen säpäleiksi.

Lisää apuvoimia välittömästi on saatava tänne. Mielummin naispuolinen, tonttu, keijukin käy ja vaaleatukkainen, tai tumma, tai jos olisi edes tukkaa, mutta onhan se kaljukin kyllä kaunis. Kunhan ei tulisi peikkoa.

Valvontakamerakuvaa Huikkaperältä jouluna 2018 ???

(Juttu vuodelta 2018)

Miten sujui Joosella joulu2019? Seuraavaan tarinaan pääset tästä: Täystoppi