Jaa

Lampaita taloon

Jumalaade, käytiin naapurivisiitillä, arvatkaapa mitä tekemässä, no katsomassa lampaita tietysti. Tästä se taas alkaa.

Lähipäivinä emäntä ja muu perhe toteaa; kyllähän niitä tänne ihan hyvin mahtuisi, ne on niin lutusia, saataisiin villasukkia, ihan itse voisi kutoa, ja niiden lihakin on niiiiiiiiin hyvää. Minä puolestani voisin todeta; ei ole lutusia, näyttävät siltä kuin luomistyössä olisi ollut hikka rakentajalla, ja se itse nyrhitty villa haisee ihan humppasoittimelta, eikä siitä lihasta saa asiallista edes minttukastikkeella. Joka sekin on pahaa.

Minäpä olen kuitenkin oppinut miten tätä peliä pelataan.

Tässäpä teille Dressman mainoksen tyyliin: Hei mies, juuri sinä siellä. Oletko tilanteessa, jossa talouden toimen osapuoli haluaa uuden eläinlajin (ankkoja) tai eläinyksilön (sen kolmannen koira) teidän auvoiseen elämäänne? Vänkäätkö vastaan vaikka tiedät, että peli on jo aikaa sitten menetetty ja sinä rimpuilet ihan turhaan?

Minä tiedän mistä minä puhun, meillä on hevosia, kaneja, koiria, kanoja, ankkoja ja vielä pytyllinen kaloja. Meillä on myös neliveto mönkijä, koska sitä tarvitaan hevosten hoidossa, ihan oikeasti tarvitaan, se on ihan välttämätön, uskokaa pois. Meillä on myös nelivetoinen tila-auto, se on ihan välttämätön, ei meidän koirat ja lapset mahtuisi muuten mitenkään mukaan, ja lisäksi se on turvallinen.
Huomatteko mitä minä ajan takaa?

Älkää vängätkö vastaan vaan käyttäkää tilannetta hyväksenne. Oikein perusteltuna se jumalattomalla moottorilla varustettu, lähes luokattomilla ajo-ominaisuuksilla varustettu moottoripyörä, jonka ajamiseen tarvitaan hassut liivit ja pitkä parta, voidaan kytkeä esim. hevosten, kanojen tai lammasten omistamiseen – ja kun näin tapahtuu, tulee teille kotiin emännän hoidettavaksi 5-7 kanaa ja te saatte Harley Davidsonin.

Eli pelatkaa sitä peliä, älkää olko peliväline. Älkääkä väittäkö vastaan, emäntien kanssa siinä pelissä tulee kuitenkin aina tappio. Lampaita odotellessa. En muuten halua Harley Davidsonia, sininen pappatunturi olisi päheä tai sitten vaikka bobcat.. tai avanti.

(Juttu vuodelta 2016)