Jaa

Pirkkopipo

Jos olet syntynyt 70-luvulla, ymmärrät että pipot on pääsääntöisesti tyhmän näköisiä. Minulla oli pikkupoikana sininen Karhun pipo. Järvisen Sampalla oli keltaoranssipunainen Jokeri pipo ja Kaidella sellainen yhtälailla tyhmän näköinen ruskea pipo. Ufki paralla oli sellainen tikkikangasnepparihattu, ja Ufkista tuli Ufki koska se näytti ihan ufomieheltä se hattu päässään. Sinänsä se oli ihan sama millainen pipo/päähine kullakin oli, kouluun mennessä kaikki nämä pipot tungettiin postilaatikkoon, ja sitten käveltiin pää jäässä ja korvat rapsakoina kouluun.

Pipo ei vaan sovi miehelle, paitsi jos se on kunnon pipo. Se voi olla sellainen kapteeni Cousteaun pipo, ja talvella pihahommissa se voi taas olla sellainen Sulo Vilen pipo (kiitos Rokkamäen virkkaus ja nypläys).

Yleisellä paikalla 70-80 lukujen kasvatit vaan ei oikein sellaisessa mainospipossa viihdy. Nykyaikaiset jättipipot saa pään näyttämään kurpitsalta. Suvi ei sitä ymmärrä mutta pipo pitää rullata reunoiltaan, ja jotta sen pipon voi rullata pään myötäiseksi, pitää sen olla juuri oikean mallinen. Yksi rullaus ei tietenkään riitä, ja kun sellaista tavallista pipoa rullaa kaksi kertaa, tulee nupista ihan tammenterhon näköinen, ja se ei ole hyvä juttu. Välillä elokuvissa kuitenkin näkee sellaisilla vähän kovemmasta pellistä tehdyillä kavereilla juuri oikean mallisen rullatun pipon.

Sitten tullankin väriasiaan. Sellaiset värit kuten muta, kura, savi ja turve on hyviä värejä. Punainen (paitsi se Cousteau pipo), keltainen ja sininen ei ole. Kun minä oikein nätisti pyysin, teki Suvi minulle sellaisen 70-luvulla pipojutuissa traumatisoituneen kaverin pipon. Sen pipon nimi on Pirkkopipo, koska se on virkattu meidän Pirkkolampaan villasta.

Ja vähän on kyllä paskapuhetta, että suomenlampaan villa ei kutita.

Mutta eikö olekin hieno?

(Juttu vuodelta 2020)
Osallistu Pirkkopipoarvontaan AlmaVetin facebook-sivuilla
Pääset arvontaan klikkaamalla TÄSTÄ