Jaa

Madeira 2022 vol 1

Lähdettiin koko pesue Heinola Madeiralle. Edelliskerrasta viisastuneena varattiin pakettimatka, ja silti viikko ennen reissua aivastus meidän taloudessa aiheutti lähinnä sydänpysähdyksen, taas peruuntuu matka, isä pallopää on koronapositiivinen. Voitte uskoa että minä huokaisin helpotuksesta kun koneen renkaat irtosi tontista, ja minulla oli kädessä GT, enkä nyt puhu automallista.

Kone pölläytti Funchalin kentän asfalttia ja sitten mentiin hotellille ihan turistibussilla. Matkaopas kertoi banaaneista, juomavedestä ja sapelikalasta. En ajatellut osallistua tervetuloillalliseen, vaikka lupasivat tervetulodrinkin. Minä se olen sellainen maailmanmatkaaja että minähän en matkaoppaan neuvoja kaipaa. Eli mentiin omaan mökkiimme ja kerroin mukuloille ja rakkaalle vaimolleni että hetki levätään ja sitten mennään syömään jotain pientä. 

Minusta täysin riippumatta hotellin porukka oli päättänyt upgreidata meidät ihan järkyttävän kokoiseen huoneistoon. Meillä on kaksi kylppäriä, kaksi makuuhuonetta, keittiö ja hirmuinen olohuone. Pojan mielestä siellä oli myös kaksi kipaletta pisuaareja. Eivät kyllä ole pisuaareja, ovat sellaisia pyllynpesupönttöjä, heti selitin tämän pojalle. Poika totesi että aha ja sanoi että ihmettelikin kun oli niin hankala, kovasti roiskii. Aha.

Minäkin uskon että minä opin lopultakin yhden jutun, aina pitää huolehtia että muksut ja emäntä ei ole nälissään. Olisikohan se tervetuloillallinen kuitenkin kannattanut?

Mukelot olivat ahtaneet Helsinki-Vantaalta lähtien tauluunsa pelkkää karkkia, koneen ruokaa nämä kulinarisitit eivät syöneet. Kummasti alkoi nälkä ahdistella pientä kulkijaa 12 h ruokatauon jälkeen. Minäpoika se pötköttelin sängyllä ja hämmästeli meidän huonetta. Lopulta minä sitten paimensin perhe Heinolan liikkeelle. Ihan vaan tiedoksi kaikille että nämä paikalliset pistää poikkeuksetta kaikki ruokapaikat kiinni kello 16.00. Seuraavan kerran ovet aukeaa 19.00. Mitäpä luulette, onko hyvää seuraa 2 aliravittua ipanaHeinolaa? Ja arvatkaa kehuuko emäntä matkanjohtajaa joka roikkuu ravintolan ovessa 16.05? Jälleen sai Tepponen huutia. 

Summasummarum, maahan saapuminen meni täsmälleen kuten sen edellisen Tanskan matkan alku, eli lopuksi haukutaan Tepponen.

Minä istuskelen nyt tässä meidän hotellihuoneen terassilla ja pällistelen merelle. Kyllä, kun terassin oikeasta nurkasta kurkkii niin atlantti se siellä olla möllöttää (lapsilla on merinäköala, toim.huom.). Minulla on edessäni lasillinen madeiraa, eli sitä väkevää rusinalta maistuvaa viiniä. Se on hyvää mutta jos sitä juo paljon niin tulee ne poikani esittelemät pisuaarit tutuksi. Madeirasta menee minun kokemukseni mukaan nimittäin pään lisäksi pakki sekaisin jos liioittelee, siis siitä viinistä. Pakki ei mene sekaisin tästä paikasta, pää menee, kovasti tykkään.  

Suvi istuu vieressä ja selaa levadareittiopasta. Huomenna mennään kuulemma Levada do Nortelle, jos siis maha on kunnossa.

Seuraavaan tarinaan pääset tästä linkistä Madeira vol 2 Levada do Norte