Jaa

Tiina

2.2.2018

Minä en pelkää kovin montaa asiaa, mutta hammaslääkäriä minä pelkään… ja omaa äitiä, jos äiti siis suuttuu. Minulla oli 7-vuotiaana koulun hammastarkastuksessa 7 reikää. Minusta tuntuu, että minä jouduin jännittämään hammaslääkärissä käyntiä joka hemmetin perjantai ikävälillä 7-8 vuotta.
Ne tädit aina sanoivat että ei se satu, ja ei me käytetä ruusuporaa. Huijausta koko homma, aina sattui, ja aina käyttivät ruusuporaa. Kauhea pörinä kuului päässä ja savu nousi suusta. Niinpä minä jätin oma-aloitteisesti väliin aika monta hammaslääkäritätitapaamista. Ja sitten ne vasikoi minun äidille. Ja se määräsi minut takaisin hammaslääkärille. Ja minä jätin tällit väliin. Taas. Tilanne pääsi niin pahaksi, että kerran minä lainasin Jussilan Kirsti-tädin ruusupensaasta ruusun ja vein sen sille hammaslääkäritädille ettei se olisi vihainen, koska minä olin taas luistanut tapaamisesta. Toivoin myös, että se ei ruusun vuoksi käyttäisi sitä ruusuporaa. Se antoi anteeksi, 7v Teppo ja ruusu on aika hellyttävä yhdistelmä. Mutta käytti se silti ruusuporaa…

Meidän klinikalle tuli uusi eläinlääkäri, Tiina. Se tuli hammaslääkäriksi. Sillä on violetti tukka, paitsi tänään se oli pinkki se tukka, ja huomenna ehkä ei. Tiina on kotoisin pohjanmaalta ja jos on kuuro niin sitä ei ehkä huomaa, vähän puhuu rankemmin tyttö murretta, mutta osaa kuitenkin sanoa D. Ei sano radiota rarioksi. Hienosti osaa jo vinoilla minulle, eikä enää usko puoliakaan siitä mitä minä sanon. Eli varsin nopeasti kotiutui ja oppi talon tavoille…

Tosipuheissa kun Tiina kävi meillä työhaastattelussa niin täytyy myöntää, että Tiina teki meihin vaikutuksen olemuksellaan. Välittömyys ja suoruus ovat piirteitä jotka miellyttävät ainakin minua. Tiina suhtautuu potilaisiin samalla tavoin kuin me muutkin AlmaVetissä hääräilevät työntekijät, tavoitteena on ihan oikeasti potilaan paras. Ei tuo ole ollut paha omistajillekaan, tai kukaan ei ole uskaltanut ainakaan moittia.

Ei muuten ole ihan helppo paikka hypätä työntouhuun tämä Almavet. Työtahti on kova ja ainakin Suvin osalta eläinlääkinnällinen tasokin on korkea. Sitä hyppäsi Pohjanmaan tyttö uima-altaan syvään päähän, ja hyvin näyttää pinnalla pysyvän. Tiinan mukaantulon varmistuttua me rakensimme klinikallemme hyvin varustellun hammasklinikan ja se on Tiinan maailma. Nyt saa hammaspeikko kyytiä ja huolella.

Mutta se täytyy sanoa, että vaikka Tiina on hammaslääkäri niin en minä sitä pelkää… paljon.

(Toim.huom. vaikka Tiinaa jutussa tituleerataan hammaslääkäriksi, on Tiina oikeasti eläinlääkäri. Eikä ole hampaisiin erikoistunut, sillä sellaista titteliä ei Suomessa käytä kuin kaksi eläinlääkäriä. Mutta Tiina tykkää hampihommista ja on saanut aiheeseen asiallista lisäkoulutusta)

26.10.2022

Tiina vaihtaa paikkakuntaa ja Tiinan tapaat jatkossa Mikkelin eläinklinikka Kurjesta. Tiinan työtä tulee jatkamaan uusi eläinlääkäri ja jatkossa AlmaVetin hammaskinikka palvelee asiakkaita kaikkina arkipäivinä. Kiitämme Tiinaa yhteisistä vuosista ja toivotamme Tiinalle onnea ja iloa tulevaan!