Jaa

Eemeli

Ehei, nyt ei ole kyseessä juttu meidän pojasta. Eräänä aamuna alakerran ovi oli jäänyt auki ja ovesta oli vilahtanut pihalle kaksi kappaletta koiria. Temppu lähtee pihalle heti jos siihen tarjoutuu mahdollisuus, Taikaa puolestaan pissattaa vietävästi ja se on myös yleensä kiinnostunut ulkoilusta. Vanhapoika Aapo makoilee yleensä sohvalla ja miettii melko pitkään karkureissulle lähtöä, vesisade, väsymys tai kostea nurmi saattaa olla riittävä syy siihen, että karkureissu jää suorittamatta vaikka siihen tarjoutuisi mahdollisuuskin.

Kun tämä pakoretki havaittiin, alkoi raivoisa huutelu, Temppu oli heti paikalla, Taika jäi puuttumaan… (olipa muuten Fingerporimainen lause). Koska Taikarouva on lähes kuuro, ei tämä tässä vaiheessa aiheuttanut kummempia toimenpiteitä, Suvi lähti kiertämään pihapiiriä. Yleensä karkulainen löytyy kanihäkin liepeiltä tai kanalan ulkotarhan edustalta.

Tällä kertaa Suvin hämmästytti perin sotilaallisesti pukeutunut ja taidokkaasti maastoutunut lapinporokoira. Taika makasi kypärä päässä ja täysin liikkumattomana maitokärryjen alla. Tästä voisi toki viritellä keskustelun siitä, että onko Taikan ja lähipiirin oravien välisissä konflikteissa siirrytty käyttämään kovempia käpyjä? Nyt kyseessä oli kuitenkin vahinko, Suvi säilyttää kanien rehua hienossa Puolalaisessa emalikannussa. Ylettömän ahne Taika oli päättänyt survoa kaninrehun kapeisiin kasvoihinsa ja tämän seurauksena kulho jumitti korviin. Jäljet maastossa kertoivat karua kieltään, Taika oli toikkaroinut täydessä pimennossa ympäri pihapiiriä kunnes se lopulta hyytyi maitokärryjen alle.

Suvi toimi esimerkillisesti ja huusi ensin kitapurjeet ammolla minua paikalle, ei se kuulu, meillä on hirsimökki, sisälle ei kuulu edes 3. maailmansota. Tämän jälkeen Suvi poimi Taikan syliinsä, jolloin koira liikautti varovaisesti päätään ja löi Suvia kulholla otsaan Mike Tyson-maisella voimalla. Suvi sai kuin saikin kulhon lopulta pois Taikan päästä, Taika nousi jaloilleen, ravisteli ja käveli sisälle taloon juomaan vettä, ne on nimittäin kuivia ne kaninruuat. Suvi taas puolestaan jäi odottamaan että kulholla lyönnin seurauksena näkyvät tähdet laskeutuvat, onneksi osui otsaan, ei näytä emäntä Taotao -nallekarhulta.

Ylläkuvattu tilanne oli toki hauska, se olisi voinut päättyä myös paljon pahemmin, olemme kaikki nähneet videoita ja kuvia eläimistä jotka ovat menehtyneet juututtuaan kiinni tavaroihin ja esineisiin. Pidetään huolta siitä, että ei jätetä luontoon/eläinten ulottuville tavaroita jotka voivat johtaa vastaaviin tilanteisiin. Pullot, tölkit, pussit ja six packin kaulukset pitää kerätä talteen, oli ne omia tai muitten ”unohtamia”, se kun on eläimelle ihan sama, ne ei etsi ikinä syyllistä, ja se tekee niistä juuri himpun verran meitä parempia.

(Juttu vuodelta 2016)