Jaa

Juhannusvinkit

Kun eläinlääkäri lähtee juhannuksen viettoon koirien kanssa, alla on tärkeimmät huomiot, joista kannattaa todellakin ottaa vinkistä vaari. Ja juhannus sujuu asteen verran turvallisemmin.

Luojan kiitos, tänä vuonna Muurottelu on meillä. En minä tuosta reissaamisesta muutoin tykkää kyttyrää, mutta kun juhannukseksi on aina otettava mukaan nuo meidän koiruudet. Alli Airedale, sekä pallopäät Metku ja Temppu, tekevät jokaisesta matkasta astetta haasteellisemman.

Minulta pyydettiin listaa siitä, millä tavoin perhe Heinola valmistautuu juhannukseen. Ja kun aloin kertomaan ruokalistasta ja kilpailuista, korjattiin pyyntöä ja kerrottiin, että lähinnä noin lemmikkikoiran kannalta. Eli alla on lista siitä, mitä minä huomioisin, kun lähtisin reissuun tulevana juhannuksena, sen koiran kanssa.

1. Se on tulossa vuosisadan kuumin juhannus. Varmista koko kekkereitten ajan, että se lemmikki pääsee tarvittaessa varjoon. Huolehdi myös siitä, että vieraassa paikassa oleva koira lepää ja viilentää itseään tarpeeksi.

2. Ilma on täynnä öttiäisiä ja pörriäisiä. Seuraile, ettei koiraparkaa kupata hengiltä. Paras keino suojautua on vältellä paikkoja, joissa itikat ja mäkäräiset majailevat. Tavallisesti juhannuksena ei kuitenkaan kukaan kykene istumaan tauotta sisätiloissa, pihalle on pakko päästä. Pidä siis varmuuden vuoksi hydrokortisonitabletteja (se on se kyynappi) matkassa. Annos on 1 tabletti/ 10 kg koiruutta (varmista vielä eläinlääkäriltä ennen napin antamista).

3. Jos koirallasi on tapana ottaa hatkat, hommaa sellainen paikannin. Vieraassa paikassa karkaava koira vetää juhlamielen melko matalaksi. Meidän Allillakin oli paikannin, sääli vaan, että se pureskeli patterin rikki.

4. Meillä mukana kulkee ensiapupakkaus. Pakkaus sisältää vähintäänkin vetyperoksidia oksettamiseen, ripulin ensihoitotabletin, hiilitabletteja, kuumemittarin, kipulääkettä, sidetarpeita ja stetoskoopit. Viimeksi mainittu on kyllä matkassa lähinnä minun vuokseni, näin kypsässä iässä niillä saa makuuhuoneeseen mukavasti lisäpotkua.

5. Hommaa alueella päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero valmiiksi kännykkään. Kun kakka iskee tuulettimeen, ei ole mukava joutua puhelinvastaajaviestien valtakuntaan.

6. Jos gaagelberi iskee tuulettimeen isosti voit löytää avun myös Eisepuren ensiapusivustolta osoitteesta www.eisepure.fi

Mukavaa juhannusta kaikille, käyttäytykää aikuismaisesti, minä en.

Tämän tarinan teille tarjosi Biofarm Oy

Tästä eteenpäin kaikki on silkkaa mainosta. Biofarm kokosi teille paketillisen lemmikin kesäaikatuotteita ja nyt meillä olisi tarkoitus järjestellä kyseisestä paketista arvonta. Pakko myöntää että itseänikin vähän jännittää että mitä sinne on oikein koottu sillä ainakaan minulla ei ole tässä vaiheessa pienintäkään ajatusta mitä se sisältää. Joskus kannattaa osallistua arvontaan mallia ”sika säkissä”, joskus taas ei. kumpaankohan kategoriaan tämä ylläripylläri kuuluu? Osallistu Lemmikin kesäAIKA tuotepaketin arvontaan Eisepuren facebook-sivuilla. TÄSTÄ ARVONTAAN