Jaa

Kesäasunto

(..jatkoa tarinalle Esterata p..kahuussiin)

Hähää äijät, te olette niin sanotusti kaulaanne myöten kusessa. Nerokas juoneni on toiminut ja näitä niin söpöjä ja ihania tipupäivytyksiä on kylvetty täysin sydämettömästi ympäri facebookkia ja tiedättekö mitä muuta? 80% tämän sivuston lukijoista on naisia jotka ovat iältään 25-60v.

Ettekö vieläkään hoksaa? Eli nyt lähes jokaisen lukijani sydämeen on kylvetty siemen joka lähtee itämään… jonakin päivänä, ihan tässä lähiaikoina teilläkin käydään keskustelu joka alkaa sanoilla:
Eikö olisi mukava jos meilläkin olisi omia kanoja? Saataisiin ihanan tuoreita munia ja kyllä kotona kasvatetun kanan lihakin on niin paljon parempaa.
Tässä kohtaa pariskunnan toinen osapuoli voi:
A. Juosta
B. Itkeä ja juosta
C. Kieltää, jolloin emäntä itkee ja sitten palataankin kohtaan A.

Suostuttelua jatketaan kylmillä faktoilla kuten: se on ympäristöystävällistä, kaikki ruuantähteet voi laittaa kanalaan (paitsi siis kananlihan ja avokaadot).
Tässä kohtaa voi koittaa sanoa että:
D. Minä lupaan syödä kaikki tähteet jatkossa
E. En halua eriasteisesti mädäntyneitä ruuantähteitä joka puolelle kotiani odottamaan että ne kulkeutuvat kanalaan
F. Kieltää, jolloin syöt kuitenkin ne tähteet itse, emäntä pakottaa, ei tee enää hyvää ruoka se, paitsi sitten kun suostut.

Kiristyskeinoina voidaan käyttää myös eläinten hyvinvointiaspektia. Kuvassa näkyvään akvaarioon saisi laittaa:
A. luomukanasääntöjen mukaan 2 täysikasvuista kanaa,
B. Lattiakanalasäännöstön mukaan pyttyyn saisi tunkea 3 kanaa
C. Virikehäkkikanalasääntöjen mukaan altaassa saisi asustella 5 kanaa…

Tässä vaiheessa olet menettänyt pelin, eli otappa vasara kauniisti käteesi ja ala nikkaroimaan kesäkanalaa, siitä se lähtee…

Juoneni olisi toiminut loistavasti mutta hoksasin tuossa yhdessä ketjussa vähintäänkin arveluttavan keskustelun, siellä tuo rakas vaimoni kyselee viattoman kuuloisesti ankanmunia jalostukseen… perskule, aina tässä käy näin…

(Juttu vuodelta 2017)