Jaa

Kuraa, rapaa ja …

Onko teillä hiekkalaatikko sisätiloissa? Meilläpä on, hämmentävää kyllä. Kun taloudessa asuu 3 koiraa, ja pihatie on kivituhkaa, seuraa siitä että meillä on sisätiloissa hieman santaa.
Mutta mitäpä tuo haittaa, onhan se nyt aika luksusta että olohuoneen lattialla voi rakentaa hiekkalinnoja ja tehdä mutakakkuja. Eikä sekään haittaa että aamutohvelit on vaihdettava lenkkareihin, mielellään nilkkurityyppiset ettei mene santaa sukkaan.

Se on tämä kevät sellaista aikaa että esimerkiksi tuo Alli palli airendale muuttaa tukkatyyliä heviruoskasta 5 millin siiliin. Merkittävästi vähemmän kulkeutuu sepeliä sisälle kun Allilla on lyhyempi kampaus. Yritin ehdottaa että päristelisin samoilla lämpimillä nuo paimenetkin kesätukalle mutta se ei kuulema käy. Ihme homma. Suvi yrittää selitää että ei paimenkoirat kanna hiekkaa sisälle. Höpöhöpö, ihan vaan tiedoksi talouksiin jossa tällaista ilmiselvää valhetta käytetään syynä rodun hankinnalle, kyllä kantavat hiekkaa, lapiokaupalla.

Mutta tiedättekö mikä minua tässä hiekka ja kuramyrskyssä oikeasti ottaa pattiin? No se että meillä menee eläinklinikalla leikkausvalmistelut vaikeaksi. Se on nimittäin karvanleikkurille melko hankala materiaali tuo hiekkainen turkki. Koittakaapa itse mennä parturiin lapiollinen santaa tukassa, melko pian tulee lähtö pyörötuolista, menee sakset tylsiksi ja trimmeristä terät.
Eikä se karvanleikkureiden tylsyminen ole se ainoa hankaluus, lisämurheen tuo se kurainen nahka. Mitäpä veikkaatte, tuleeko sanomista jos menee ihmislääkärille tyräleikkaukseen niin että on navassa ruokalusikallinen kuravelliä? Siinä joutuu sisar hento valkoinen/veli punakka ja pönäkkä (toim.huom. tasa-arvo ennen kaikkea) pesemään potilaan astetta kovakouraisemmin. Ei ole erityisen jeppis juttu jos leikkausalueella on santaa, hygienia kärsii ja voi tulla hikka paranemisprosessiin.

Eli tällä pitkällisellä ja hetkittäin epäselvälläkin alustuksella minä ajattelin pyytää että peskää se lemmikki ennen eläinlääkärissä käyntiä. En minä sitä tarkoita että jos edessä on rokotuskäynti niin pitää koko koira pestä ja föönata, mutta ymmärtänette mitä minä yritän sanoa.
Jos sillä potilaalla on edessä leikkaus tai vaikka röntgen/ultraäänitutkimus, niin ihan oikeasti olisi mukava että päivä pari ennen toimenpidettä olisi potilas tarpeen mukaan pesty ja harjattu, helpommalla päästäisiin kaikki.

T. Tepponen

(Kansikuva Maija Kuisma. Videon kuvat ovat lukijoiltamme facebookista. Suuret kiitokset kaikille kuvia lähettäneille!)