Jaa

Lepardit

Jumankekka mitä lepardeja meillä oikein pidetään nurkissa. Päästin Allin, Tempun ja Metkun pihalle, rauhallisesti. Eli avasin oven ja sitten kuului ulinaa, kolinaa ja raapimista. Ei siinä mitään, mutta kaksi karvalla ympäröityä peräaukkoa ruopaisi vauhtia juurikin minun herkältä jalkapöydältä.

Ihan jäätävät kynnet noilla kaikilla, erityisesti tietysti pallopäillä, Allin kynnethän on siistit ja vast’ikää lyhennetyt, viilatut ja lakatut.

No ei ole, kaikilla on kauheat leopardin tai gebardin, eli siis lepardin, kynnet. Kyllä tulisi taas sanomista että heitteille on jätetty Heinoloiden koirat.

Nyt vaan sattuu olemaan niin, että pihalla on lunta ja lumi ei noita kynsiä juurikaan kuluta. Eli ne pääsee kasvamaan ihan jäätävää kyytiä. Koko ajan saa olla leikkelemässä. Jos niitä ei leikkaa niin niin sitten ne kynnet lohkeilee ja murtuu ja sitten menee elämä hankalaksi kaikilta.

No, jos ei toisaalta huvita leikellä niin ei se mitään, eläinlääkärit hieroo käsiä yhteen. Juurikin näillä näppäimillä on taas rahakkaat kelit tiedossa. Sopivasti lunta, muutaman päivän suojakeli ja sitten pakkasjakso. Hankikanto pettää ja pitkät kynnet vääntää varpaat soiroksi. Nuljuluut natisee ja koirat on kohta jonottamassa klinikalle. Kauhea homma avata uusi tili kun vanhalle ei enää mahdu rahaa. Tässä kappaleessa on muuten paljon ironiaa, ihan varmuudeksi sanon.

Eli sitä minä vaan tulin tänne sanomaan, että leikatkaa hyvät ihmiset niitä kynsiä, se on silkkaa säästöä.

Mukavaa ja rauhallista viikonloppua, toivoopi Tepponen.