Jaa

Mammaloma

Taitaa olla Airendaleyhteisössä melkoisen perinteiset arvot, emännät hoitaa kodin ja isännät vaan retostelee. Alli kävi läpi ensimmäisen kiimansa, ja nyt sillä on päällä pahimman laatuinen valeraskaus. Jos se olisi nainen niin äijiltä menisi viheltämisestä huulet ruvelle, melkoisen rintavarustuksen nimittäin kehitti tämä tyttönen.

Airedalenterrierit

Minun lapsuuteni ensimmäinen koiruus, airedalenterrieri Manta, hoivasi valeraskauksiensa aikana pientä sinivalkopunaista kissinpentua, kumista sellaista. Lisäksi se harrasteli valeraskaushuuruissaan pesänrakennushommia. Valeraskauden aikaan se porautui läpi kaikesta. Minun muistikuvani mukaan tämä karvainen tunnelipora meni läpi kahdesta nojatuolista ja yhdestä sohvasta, uskon että minun vanhempani muistavat tarkemmin, niiden lompakossahan se puhuri kävi. Mantan merkittävin arkkitehtoorinen saavutus oli kuitenkin 3m pituinen luola jonka se nakutteli läpi takapihalla sijaitsevasta tunkiosta.

Mantan jälkeen minulla oli peräjälkeen pari uros airedalea. Arttu ja Aapo eivät juurikaan pesänrakennuksesta piitanneet, enemmän keskittyivät baarissa istumiseen ja leukojen louskuttamiseen, vähän saattoivat vahtihommia tehdä.
Allipalli, tämä perheemme nykyinen Airendale, aloitteli maansiirtohommat jo 4kk ikäisenä. Se jemmaili puruluita talomme sokkelin viereen. Pitkittynyt panosteitti vei siltä kuitenkin suurimman kaiveluinnon ja niinpä golfkenttämäisen siisti pihanurmemme sai olla rauhassa. No ei ole golfkenttä, villintynyt viidakko on se.

Pari yötä sitten heräsin siihen, että joku raapii vimmatusti sohvaa. Koska Suvi nukkui vieressäni ja muksut olivat omissa huoneissaan, kohdistui epäily koiruuksiimme. Köpöttelin alakertaan ja sain Allin kiinni itseteosta. Se raapi kulmasohvapalaa siinä määrin keskittyneesti, että kun yritin kutsua sitä niin edes pää ei kääntynyt. Kävimme Allin kanssa lyhyen keskustelun sohvan asiallisista käyttötavoista ja lopulta sovimme, että Alli hoitelee kaivuuhommat talon ulkopuolella.

Tänä aamuna Alli teki Helinän leikkimökkiin kellarikerroksen. En huomioinut leikkimökkiä rakentaessani että siihen saattaisi tulla maanalainen laajennus. Hieman hirvittää onko lujuuslaskelmat tehty asianmukaisesti. Toisaalta luotan Airedalenarttujen kykyyn huomioida maaperän laadun ja kantavien rakenteiden materiaalin. Sovittiin lasten kanssa että eivät käytä kellaria omiin tarkoituksiinsa, se jääköön Allin käyttöön.

Saattaapi olla Allin viimeinen mammaloma eikä seuraavaa kiimaa enää nähdä.

(Juttu vuodelta 2019. Mitä seuraavaksi tapahtui? Se selviää tästä Mammaloma )