Jaa

Ukkonen ja iltakaljat

Ukkosella ilma viilenee ja kuurosateen ajaksi auton ikkunat tulee laitettua herkästi kiinni – siinähän menee nahkaverhoilu rypylle jos vettä menee penkille. Ehtiihän sitä kaupassa pikaisesti pyrähtää… no ei. Ukkoskuuron ongelmana on se, että kun sade loppuu, paistaa aurinko jälleen niin että asfaltti savuaa. Sateella viileä auto muuttuu hetkessä pätsiksi. Jätä siis se koiruus suosiolla kotiin tai parkkeeraa katokseen.

Tuli myös pyyntö yhdeltä lukijalta kosken koiruuksien liikuttamista helteellä. No minä olen tämänkin homman ympärille toki viritellyt itselleni sopivan harrastuksen.

Älkää hyvät ihmiset rasittako niitä koiruuksianne nyt helteellä, niiltä voi ihan oikeasti lähteä henki. Koiruuksien jäähdytysjärjestelmä on viritelty sitä varten, että liikunta tehdään pääsääntöisesti iltaisin ja öisin, silloin kun evääksi suunnitellut elikot ovat syömäpuuhissa. Keskipäivällä vietetään siestaa, silloin ei kukaan itseään kunnioittava lihansyöjä säntäile jänöjen perään.

Siinä tavallinen perhekoiruus saa vakavan hyperventilaatiokohtauksen kun omistaja päättää lähteä sen kanssa reippaalle power walkille pahimpaan helteeseen. Tai kun se sama pallopää kaivelee sen helkaman pyörävarastosta ja päättää polkaista läheiselle järvelle uimaan, koiruudella sulaa anturat asfalttiin…

Keskittäkää liikkuminen viileään aikaan. Iltaolusille on mukava kävellä koiruuden kanssa, saa emännältäkin helpommalla hyväksynnän. Muista kuitenkin ottaa se koiruus mukaan, muutoin tulee sanomista… ja jos tulee aamuhämärissä takaisin, ja vaikka koira olisi vieläkin mukana, niin sanomista tulee. Minä tiedän.

Tepponen