Jaa
Kirj. ell Julia Haukilintu, AlmaVet Cat

Kissojen viilennysvinkit

Onks teil kuuma? Meillä ainakin on kuuma…

Hellejakso lämmittää Suomea ja sillä on vaikutusta myös kissaystäviimme. Vaikka iso osa kissoista ei ole helteistä moksiskaan ja muutenkin hakeutuvat aina siihen auringonläikkään köllimään, niin älkäämme silti olettako ettei helle tee tukalaa oloa kissallekin.

Lämpöhalvaus lienee vakavin kuumuuteen liittyvä tila. Aavikkoeläintaustansa vuoksi kissalla lämpöhalvaus on onneksi melko harvinaista, mutta ei mahdotonta. Lämpöhalvauksen oireisiin kuuluu tihentynyt hengitys ja syke, hoipertelua, läähättämistä ja joskus kuolaamista. Älä siis missään nimessä jätä kissaa kuumaan autoon tai muuhun tilaan! ❌

Tässä vinkki vitoset kissien kesäkeleihin 🌞

✔️ Viilennysalustat (tarkoitettu pääasiassa koirille, mutta myös osa kissoista nauttii näiden päällä köllimisestä.
✔️ Märät pyyhkeet. Kastele pyyhe kylmällä vedellä ja purista pahimmat vedet pois. Pyyhe kissan päälle. Moni mirri nautiskelee tästä ”viilennyspeitosta”.
✔️ Ulkoile viileään aikaan. Jos käytte valjasulkoilemassa, ajoittakaa lenkit aikaiseen aamuun tai myöhäisiltaan, jolloin pahin auringonpaahde on asettunut.
✔️ Kastele kissa. Tämä keino käyttöön vain, jos kissa ei saa slaakia pesuyrityksistä. Kastele kissan turkki joko läpimäräksi ja pyyhekuivaa tai kostuta kissan turkkia märillä käsillä.
✔️ Kesätrimmi. Sopii erityisesti paksuturkkisille ja aluskarvan omaaville kissoille.
✔️ Huolehdi nesteytyksestä. Suosi märkäruokaa, lisää juomakuppien määrää, kokeile vesilähdettä tai lisää pieni määrä (esim. 1-3rkl) vettä ruuan sekaan.

Näillä eväillä viileämpiä oloja märän rätin alta toivoo Minttu-neiti!