Jaa

Viisi pientä kääpiötä

Ringo on 3 v vanha, äärettömän aktiivinen Chihuahua uros, ja kuten kaikki tuon ikäiset uroskoirat, se ei todellakaan ole häntä joka heiluttaa koiraa. Ringon taloudessa asuu myös Sani, 3 vuotta vanha runsasrotuinen hemaiseva pörröpää. Sanin sukujuurien taustalla on ainakin Westietä ja Mittelspitziä. Ringo ja Sani sattuivat viettämään sattuneesta syystä yhteistä laatuaikaa juurikin silloin kun kuu ja tähdet olivat sopivassa asennossa ja noin 63 päivää myöhemmin maailmaan putkahti 5 kipaletta kielletyn rakkauden hedelmiä. Ringo pakeni välittömästi paikalta ja nykyään se on töissä öljynporauslautalla Norjassa.

Pennun sirutus

Tänään minun ajanvarauksessa luki pentutarkastus ja sirutus, viisi pentua. Klinikalle kiikutettiin Jaki, Riki, Martti, Myrsky ja Lola.
Myrsky etuili tapojensa mukaan, tämä sisaruksiaan tuplasti suurempi pallero pukkasi sisarukset sivuun ja ryntäsi minua kohti. Veikkaan, että tämäkin kaveri totesi että ihan aina ei kannata etuilla, yleistutkimukseen kuuluvan kivesten etsiskelyn kohdalla se jo oli sitä mieltä, että olisi Rikin vuoro tulla pöydälle. Sirutuksen jälkeen se ilmoitti, että minä olen tavattoman paska jätkä. Jaki vuorostaan katsoi minua syvälle silmiin, puntaroi hetken ja alistui kohtaloonsa, ei auta tapella vastaan kun painoeroa on reilut 90kg. Selkeästi on älykäs ja vakavamielinen pohdiskelija tämä Jaki. Riki on pehmeämpää sorttia, ei sattunut ainakaan Westien geenit Rikiin, ne annettiin kaikki Martille, on nimittäin kovapäinen kaveri. Pesueen ainoa narttu, Lola, oli vielä selkeästi pahnan pohjimmainen, vähän käy poikia sääliksi kun se hoksaa, että se on narttu, isolla N kirjaimella, koska takuulla se vielä hoksaa sen.

Miksi minä näistä runsasrotuisista palleroista halusin kirjoitella? No siksi, että omistaja toi ne sirutettavaksi. Minä arvostan, ei ole ilmaista lystiä. Meillä ei Suomessa ole sirutuspakkoa. Minä kun ostan Perälän K-marketista porsaan ulkofilettä niin numerosarjan perusteella minä tiedän missä, mistä ja milloin tuo possu on menettänyt henkensä, mutta koirista ja kisseistä ei ole niin väliä. Ja sitten itketään kun koiruuksia salakuljetetaan ja pentuja tehtaillaan.

Sirutuspakko

Sirutuspakko olisi yksi tärkeimmistä keinoista varmistaa, että koiruuden tai kissin taustat olisi tiedossa. Sirutusten myötä pentutehtailu vähenisi varmasti. Helppo keino ennaltaehkäistä oikeasti karmeita pentukohtaloita. Samalla tavalla vähennettäisin eläinten salakuljetusta. Sekään nimittäin ei ole hyvä juttu. Tulee ekinokokkia, penikkatautia, parvoa sekä pahimmassa tapauksessa vaikkapa vesikauhu, salakuljetukseen kun ei liity tuo rokottaminen ja madottaminen. Mitäpäköhän tapahtuisi jos ostajat vaatisivat että pentu olisi sirutettu?

Ps. Ringolle varattiin samassa yhteydessä kastraatioaika

(Juttu vuodelta 2018)

Kannen kuvassa oleva koira ei liity tapaukseen (kuvituskuva Pixabay). Tosin toimitus epäilee että Ringolla on ollut hieman saman tyyppinen ilme ennen Norjan reissua 😉