Jaa

Sinivalo

Käykääpä kurkkaamassa illalla vasarakatu 19 rakennusta, eikö olekin takapääty hienosti valaistu? Ei ole aloitettu kasvisten viljelyä, eli ihan turha on konstaapelin tulla tämän vuoksi käymään, ei kasva höpöheinä meidän klinikalla. Ja ei ole valaistu pihaa siniseksi sen vuoksi että suonet löytyy huonommin. Ja sitäpaitsi me ei pihalla potilaita kanyloitaisi muutenkaan.

Se pääty on sininen koska Linqvistin Kari kiikutti meille sinivalon jolla me pintadesinfioidaan meidän leikkaussali. UV-valo tappaa mikrobeja, sehän me kaikki tiedetään. Ongelmana on ollut että riippumatta siitä kuinka aurinkoon tottuneen kehon omaat, ei UV-valo ole ollut hyväksi orvaskedelle. Tällainen perusTepponen, ja painotan että poliittiselta kannaltani olen varsin liberaali, minä nyt tarkoitan tässä tätä ihonväriäni… ei jumankauta, nythän minä vasta sammakon päästin suustani. Tarkoitan siis sitä että tuo UV-valo on ollut vaarallista. Nyt kun nämä Ekku Peltomäki -geenillä varustetut insinöörit ovat saaneet kikkailla lamppujen kanssa, on hoksattu että sinivalo aiheuttaa myös ongelmia niille pöpöille. Kehittyneemmät eliöt ei sinvalosta hätkähdä. Tämä on varsin hyvä homma, nyt voi Tepponen pöpperöidä leikkaussalissa vaikka huone on sinivalolla savustettu. Ei sillä että minä siellä tykkäisin käydä huvikseen mutta silti.

No miksi se Teppo on niin innoissaan yhdestä sinivalosta? Laittaisi lampun eteen sinisen kontaktivalon tai lainaisi Alatalon Mikolta silmälasit, jos se sininen näkymä nyt niin hienolta näyttää?
Ikävä kyllä, me ollaan nyt niin hävitty tämä bakteerien kanssa käynnissä oleva peli, Ihan oikeasti. Kuten moni valveutuneempi lukijani on hoksannut, on antibiootit menettämässä tehoaan resistenssin vuoksi. Osassa mikrobien aiheuttamia sairauksia on jo jouduttu siihen tilanteeseen että antibiootit ei enää auta. Me joudutaan oikeasti leikkaamaan tulehtunut osa pois. Me ei eläinpuolella saada eikä haluta käyttää niitä antibiootteja jotka on tarkoitettu multiresistenttien bakteerien hoitoon. Ja hyvä näin, kuoppa syvenisi entistä nopeammin jos tällainen konitohtori pääsisi käsiksi vankomysiinipurkkiin. Siis meillä Suomessa, muualla niitä saa tilata netistä. No vähän karrikoin, mutta melko vähän.

Ihan maailman ärsyttävimmin ilmaistuna, aikuisten oikeasti, ennaltaehkäisy on ainoa oikea vaihtoehto mikrobien kanssa pelatessa. Kuten minä olen jossakin aiemmassa tarinassani selittänyt, ei tuollainen tavallinen multiresistentti sairaalabakteeri ole oikeasti vaarallinen. Tavallisesti se on jopa heikommassa kunnossa kuin se alkuperäinen malli, siis se josta se multiresistentti kanta kehittyi. Ihan oikeasti, tavallinen Staphylococcus aureus on suhteellisen kestävä kaveri verrattuna siihen MRSA serkkuunsa, paitsi jos paikalla on antibioottia ja ympäristö on sopiva. Sitten tuosta MRSA mulkvistista ei pääse millään eroon. Paitsi sinivalolla, vetyperoksidikaasutuksella ja mitä näitä on.
Eli siksi me Sinivalotetaan meidän leikkaussalia, se on nimittäin niin että se leikkaussali on viimeinen paikka johon me halutaan sitä MRSA:ta tai mitään sen kavereita.

Ja kyllä, tämä on mainos, kun minä kirjoittelen tällaisia juttuja niin Linqvistin Kari myy minulle lisää sinivaloja ja halvalla, se nimittäin luulee että joku jossakin lukee tämän jutun ja ostaa siltä sinivalon, kalliilla.