Jaa

Takalan Samin pakarat?

Parissa höpinässäni on esiintynyt sankari nimeltään Takalan Sami. Onhan se vähän sellainen surullisen hahmon ritari mutta…

Tapasin tämän kaverin ensimmäisen kerran Hautjärvellä, eläinlääketieteellisen tiedekunnan koetilalla. Sami oli kahlannut läpi Eestin eläinlääketieteellisen ja nyt tällä jo kertaalleen valmistuneella elänlääkärillä oli edessä muutaman vuoden lusiminen Suomen vastaavassa oppilaitoksessa, Sami oli nimittäin ensimmäisiä Eestistä valmistuneita eläinlääkäreitä ja hän todellakin toimi koenappulana.

Törmäsimme toisiimme aamuyöstä, ja uskoakseni meni n. 5 minuuttia ja ainakin minä totesin että tämä ukkeli on tutustumisen arvoinen, kaveri oli kiertänyt muutakin kuin tahkoa. Äijä joka on mm. pukeutunut työn puolesta juustonaksuksi, on pakostakin mielenkiintoinen.

Pojanmaalla kaikki harrastavat painia ja pesäpalloa

Voisin kertoa tuolta ajalta monta hämmentävää tapahtumaa, kaikkia juttuja en kuitenkaan uskalla paljastaa. Sami on Pohjanmaalta ja siellä kaikki ovat harrastaneet painia, tai pesäpalloa, tai sitten painia ja pesäpalloa. Molempien lajien etuna on se, että vastustajaa sattuu tarvittaessa.

Johtaja Takalan kanssa tulee helposti pää kipeäksi – tämän tapahtuman seurauksena tuli kipeäksi myös Tepposen jalkapöytä ja Samin pakara.

Hautjärvellä tavattiin viettää kohtalaisen kosteita iltoja, opettajat jopa suunnittelivat alkometrin käyttöönottoa, puhaltamalla alle 0.5, pääsi autoon ja tiloille (toisaalta opettajien ajotaidon huomioonottaen piti olla tuo 0.4, että uskalsi lähteä kyytiin).

Pikkujoulujen jatkot laskiaismäessä

Eräänä iltana joku älykääpiö sai idean, että pienimuotoisten pikkujoulujen jatkoksi voitaisiin viettää laskiaista. Laskettelukohteeksi valikoitui lähellä sijaitseva yleinen hiekkakuoppa. Hiekkakuopalla vierailleet tietävät, että tässä vaiheessa tehtiin ensimmäinen virhe. Hiekkakuoppa on paikka jossa kaikkien ympärillä olevien mäkien jyrkkyysaste on vähintäänkin riittävä.

Käen alkuaineen voimin minä valitsin rinteekseni aikuisten mäen (kallistuskulma hieman alle 180) . Sami taas valitsi ruumiinrakenteensa ja paremman viinapäänsä vuoksi laskettelu-urakseen soveliaamman lastenrinteen, eli luiskan jonka kallistuskulma ylitti tuskin 120 astetta.
Viimeiseksi jääneen laskuni seurauksena Nokian turvakärkisaappaiden suojauskyky ylittyi ja vasempaan töppöseen tuli hienoinen osuma. Niinpä jäin niille sijoilleni pötköttämään, huuliltani saattoi karata jopa miehekäs voihkaisu. Pelastava enkeli dr. Takala vaappui paikalle, poisti saappaan jalastani ja suoritti nopean tilannearvion.

Varpaat sijoiltaan?

Kyseessä oli kuulema painissa yleisesti syntyvä varpaiden niveliltään meno??? (kertokaa nyt tyhmälle, onko kenelläkään ikinä missään käynyt niin?)
Tähän hoitona on kuulema varpaiden reponointi eli paikoilleen laitto, mikä tässä tapauksessa tarkoitti muutamaa perk….istä kiskaisua himpun verran aroista varpaista. Hoito ei auttanut, sadattelun ja lyöntisarjan jälkeen Sami palasi mäkeen ja minä jäin lumeen nauttimaan virvokkeita. Onneksi Samin lasku loppui lyhyeen ja Sami törmäsi peukalon paksuiseen männyn kantoon. Tästä suivaantuneena päätimme palata takaisin tukikohdalle, minä ohuesti ontuen, Sami pakara verta vuotaen ja kannustusjoukkomme (Tiina, Laura, Taru, Johanna, Katja, Kaisa) vahingoniloisesti nauraen.

Kämpillä menimme tietysti saunaan ja saunassa totesin, että vasen jalkapöytäni jatkoi kasvuaan ja muuttui siniseksi. Jalkapöydän rakennemuutos yhdistettynä laskuhumalaan ja lisääntyvään kipuun veti minulla mielen himpun verran kyttyrälle. Tilannetta hankaloitti entisestään kandidaatti Takala, joka nypläsi koko saunomisen ajan vammautunutta pakaraansa. Sami yritti saada meidät tarkastamaan vamman laajuuden. Ylikehittyneen heterouteni vuoksi en tähän ryhtynyt ja mielenosoituksellisesti suljin jopa silmäni. Seuraavana päivänä röntgenkuvaus paljasti, että jalkapöydästä oli murtunut 2 luuta, ei ollut auttanut poppatohtori Takalan nivelten korjaus yhtään asiaa. Onneksi johtaja Takalan tilanne oli myös huono, Sami kaiveli 2 viikon ajan tikkuja takapuolestaan.
Sami yrittänee kertoa että hänen ortopedinen hoitonsa (murtuneiden varpaiden venyttely) olisi asettanut murtuneet luun päät kohdalleen, ei pidä paikkaansa, rtg kuvassa luut olivat kuin veikkausoppaassa, yksi risti kaksi.

Seuraavalla kerralla kerron teille ehkä tarinan Samista ja jännästä jänispadasta…