Jaa

Joose ja joulu 2020

Hep, minä tässä taas, Joose, Tepon suojelustonttu, nyttemmin Almavetin klinikkatonttu. Viime vuoden joulu hoitui täystopilla, loppui Heinoloitten sählääminen tykkänään. Tämä vuosi onkin mennyt hippasen verran paremmin, näyttää siltä että ihmiset on keskittyneet isompiin asioihin ja pienet murheet on heitetty nurkkaan. Ihmiset osaavat taas paremmin pitää huolta toisistaan. Mikä siinä on että niillä pitää aina olla joku isompi murhe että ne hoksaa katsella vähän toistensa perään ja nostavat sen katseen pois omasta navastaan?

Pikkujoulut johtivat Posiolle

Pidettiin saunatontun kanssa viime viikolla perinteiset pikkujoulut. Yksi asia johti toiseen, pikkujoulut lipesivät lapasesta ja nyt minä sitten olen täällä Posiolla. Meikäläinen on vipeltänyt kieli vyön alla viimeiset 5 vuotta, klinikkakin on kasvanut kuin pullataikina. Hiki päässä on tonttunen saanut painaa menemään. Pikkujouluissa se sitten pätkähti mieleen että kyllä pitää tontunkin saada kerran elämässään vapaata jouluna. Silloin kun Teppo sähläsi täällä kunnaneläinlääkärinä, jäi minulta tänne yksi Lapinkulta, elikkästen tämä Hilppa. Voisi sanoa että vanha suola janotti.

Yhteistyössä saunatonttu ja koirapartio

En minä niitä Heinoloita toki itsekseen jättänyt. Saunatontun kanssa sovittiin, että katselee vähän perään. Allin, Tempun ja Metkun kanssa puolestaan jaettiin tehtävät. Alli otti ohjat, se päättää ja pojat tottelee, tai itkee ja tottelee. Metku hoitelee lampaat illalla sisälle ja aamulla ulos. Temppu katselee, että pihapiiri pysyy kettuvapaana alueena ja Alli lupasi hoitaa kanalan rutiinit.

Yksi mutka tähän hommaan tuli. Mukuloitten, eli Helinän ja Artun, joululahjat jäi pitkin markkia, piiloihin. Joutuvat gangsterit etsiskelemään lahjojaan. Pitää vain jollain konstilla saada oikeat koordinaatit mukuloille, osaavat sitten hakea oikeista paikoista. Kunhan eivät menisi vahingossa aikuisten paketteja räpläämään, etteivät viattomat sielut hämmenny.

Hyvää joulua, toivoopi Joose, nyt pitää meikäläisen mennä, Hilppa juuri huusi tuolta saunasta, pitää mennä pesemään sen selkä. Välttämättä ei ole hommana ikävimmästä päästä.

Minä palailen sinne Huikkaperälle sitten joulun jälkeen.

(Juttu vuodelta 2020)

Ensimmäiseen Joose-tarinaan pääset TÄSTÄ