Jaa

Joose ja joulu 2021

Se on morjensta pöytään. Muistattekos minua, se olen minä, Joose, Tepon suojelustonttu, nyttemmin Almavetin klinikkatonttu ja Huikkaperän yleismies Jantunen. Viime jouluna minä päätin pitää sapattivapaan ja välivuoden. Muutin Posiolle. Meillä oli sen Hilpan, eli sen minun vanhan lapinkullan kanssa varsin rattoisa alkuvuosi. Sitten tuli pari ryppyä reissuun ja muutaman mutkan kautta minä taas hääräilen täällä Huikkaperällä. Ei mennä nyt niihin ryppyihin ja matkan käänteisiin sen tarkemmin mutta kävi selväksi että Hilppa tykkää kyttyrää jos menet ja pyydät nättiä peikkotyttöä saunaan. Ihan viattomasti ajattelin että kolmestaan olisi mukavempaa. Ei ollut, tuli kuumat paikat.

Joulusiivous

Melkolailla mennyt muuten asiat sekaisin täällä Huikkaperälläkin kuluneen vuoden aikana. Taas on Tepolla ja Suvilla mennyt vuosi klinikan kanssa sählätessä, ihan on jäänyt kotinurkat hunningolle. Tässä on nyt meneillään jäätävä joulusiivous. Ihan vaan retorisena kysymyksenä, olisiko se täysin luonnotonta että nuo rännit puhdistettaisiin jo syksyllä?

Tiedättekö te kuinka liukkaita nuo katot on joulun alla? Ja entäpä noitten koiranpaskojen kerääminen pihalta. Sitä pitäisi tehdä päivittäin, eikä kerran vuodessa, keväällä. Ärsyttää tämä tällainen. Kun on tällainen hukkapätkä, 15cm hattu päässä, niin sitä kun putoaa katolta niin pahimmassa tapauksessa ukkeli uppoaa puoleen kaulaansa ihan siihen itseensä. Minä tässä olen pähkäillyt että yrittäisin opettaa Allin, Tempun ja Metkun yhtä hyvin kun minä opetin sen Aapon, eli Huikkaperän Herra Hyväntuulen. Aapo sentään teki isommat asiansa aina maakellarin taakse. Hieno tyyppi, kertakaikkisesti.

Robotti-imuri Koistinen

Ja perskule, nuo muksutkin on oppineet ihan omituisille tavoille. Minä olen jo ainakin kolme kertaa pelastanut Koistisen tukehtumasta. Koistinen on meidän robotti-imuri. Hieno tyyppi hänkin, noin robotiksi. Se vaan ei osaa väistellä sukkia. Helinä ja Arttu heittelee niitä sukkiaan pitkin mökin lattiaa. Koistinen sitten inhaloi näitä sukkia ja hyytyy välittömästi, reppana. Laitoin mukeloille jääkaapin oveen pienen vihjauksen. Siinä puhuttiin Koistisesta, Joulupukista ja lattialle jätettyjen sukkien määrän kääntäen verrannollisuudesta joululahjojen määrään. Matemaattisesti lahjakkaina ipanoina oletan että käsittävät kerrasta.

Sen verran pitää muuten kertoa teille että minä se epäilen että Tepon siskon tyttären perhoskoira Lenni on nero. Se nimittäin pissasi Koistisen päälle ja loi käsittääkseni ensimmäisen koirien robottiviestimen. Nyt kaikki meillä käyvät koirat haistelee Koistista ja pissii sen päälle. Vähän käy sääliksi Koistista, vaikka robotti onkin.

Tonttujen viestintää

Eli tällaista täällä. Mutta kyllä tämä tästä taas järjestyy, juuri saapui yhden myöhäisen lapintiiran matkassa kirje Hilpalta. Kertoi että saattaisi tulla jouluksi tänne Huikkaperälle. Peikkohommelit on kuulemma unohdettu. Uskaltaisikohan sille vihjaista tuosta yhdestä paikallisesta metsäkeijusta, Mitä luulette? En taida kyllä kuitenkaan, parempi Hilppa pivossa kuin muutama keiju oksalla, se on vanha tonttujen sanonta.

Eipä tässä sitten muuta kuin mukavaa joulua kaikille. Huikkaperän Saunatonttu Rauno pyysi minua muuten lähettämään sellaisia terveisiä että huomioisitte ne omat Saunatonttunne. Eivät kuulemma kovasti nauti eteerisistä öljyistä, niitä välttäkää, piparmintusta tulee migreeni. Luonnollisia tuoksuja pitävät kuulema parempina. Ja kovasti ovat persoja savukalalle ja kylmälle oluelle. Vink vink.

Haluatko tietää miten Joose päätyi Tepon suojelustontuksi? Ensimmäisen Joose-tarinaan pääset klikkamalla tästä